Blog

Blog: Verlichting op de Werkplek

Nu de dagen weer korter worden en het langer donker is, is een goede verlichting in kantoorruimtes en op de werkplek heel belangrijk. Licht is er niet alleen om goed te kunnen zien, maar goede verlichting zorgt er ook voor dat mensen fris en scherp blijven.

Licht heeft een sterk effect op ons bioritme. Licht kan de slaapbehoefte, waakzaamheid en het concentratievermogen beïnvloeden, zowel op een positieve als negatieve manier. Vooral tijdens de wintermaanden raakt de natuurlijke lichtcyclus van de mens verstoord omdat we minder licht binnenkrijgen.

LED verlichting
TL-lampen en PL-C lampen worden nog veel gebruikt in kantoren. Gelukkig wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor LED verlichting. Dit licht is comfortabel voor de ogen en verlicht kantoren en werkruimtes op een prettige manier. Deze manier van verlichten is energiezuinig en duurzaam. De besparing op energiekosten is aanzienlijk en door de lange levensduur wordt de investering terugverdiend.

Vast werkplekken
Op vaste werkplekken wordt vaak gewerkt met bijverlichting. Het is belangrijk dat deze bijverlichting vanuit de goede hoek komt. Bij linkshandigen moet de bijverlichting van rechtsboven komen, anders valt de schaduw precies op de tekst en is daardoor niet goed leesbaar. Voor rechtshandigen moet de bijverlichting van linksboven komen.

Triptic
Bij Triptic in Eindhoven, adviseurs voor interne online communicatie, heeft Totaal Kantoorinrichting de oude verlichting vervangen door LED verlichting. Door het intensieve computergebruik is verlichting op de werkplek een zeer belangrijke factor. Door middel van een proefkantoor hebben de medewerkers eerst kunnen wennen aan de nieuwe verlichting. Deze ervaring was zeer positief zodat niet lang daarna alle kantoren werden voorzien van LED panelen. Een tevreden klant die geen last zal hebben van de donkere wintermaanden.

Totaal Kantoorinrichting werkt met lichtspecialisten die een verlichtingsplan kunnen samenstellen voor elke kantoor en iedere werkruimte. Is uw kantoor of bedrijfsruimte nog niet klaar voor de winter? Neem contact met ons op: +31 (0)40-2120531 en vraag naar Arnoud Asselman of info@totaalkantoorinrichting.nl Voor overige diensten zie Producten en Diensten.

About Admin