Klimaatbeheersing met de focus op het ventilatiesysteem voor uw kantoor

Een aangenaam binnenklimaat op uw kantoor is erg belangrijk voor het welzijn van uw medewerkers; het bevordert de sfeer en verhoogt het concentratievermogen en de productiviteit. Voor een goede klimaatbeheersing zijn airconditioning en ventilatie de belangrijkste aspecten. Airconditioning gaat over de luchtbehandeling. Dit is het beheersen van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo wordt in warme periodes de lucht gekoeld en ontvochtigd en in koude periodes verwarmd en de veelal droge lucht bevochtigd. Ventilatie betekent luchtverversing, dat wil zeggen het verwijderen van verontreinigde en het inbrengen van verse lucht om de luchtkwaliteit te waarborgen. Met name in deze tijd waar het coronavirus nog volop rondwaart staat een goede ventilatie extra in de belangstelling. Een goed functionerend ventilatiesysteem voor uw kantoor is daarom belangrijker dan ooit, niet eens zozeer omdat het bouwbesluit u hiertoe verplicht, maar vooral omdat u wilt dat uw medewerkers veilig kunnen werken in een coronaproof kantoor. Daarvoor kan het nodig zijn het ventilatievoud van uw installatie te verhogen om de verontreinigingen, met name het aantal ziekteverwekkers, in de lucht te minimaliseren. Wij adviseren u graag of dit in uw geval ook mogelijk is.

Bel: 040 2120531

Het binnenklimaat van uw kantoor gezonder met extra ventilatie

Het ventilatievoud zegt iets over de snelheid waarmee uw ventilatiesysteem de lucht in uw kantoor ververst. Voor een goede luchtkwaliteit wordt een verse luchttoevoer van 30 tot 40 m3 per uur per persoon voorgeschreven. De meningen zijn niet eensluidend, maar voor een coronaproof kantoor wordt door diverse experts een verse luchttoevoer van 60 m3 per uur per persoon als minimum geadviseerd. Voldoet uw ventilatiesysteem aan de voorgeschreven normen, dan bestaat de mogelijkheid om deze voor een geringe prijs aan te passen om het ventilatievoud te verhogen. Wij berekenen graag de bestaande capaciteit van uw ventilatiesysteem en brengen desgewenst de gewenste verbeteringen voor u aan.

Kantoor met ventilatiesysteem

Heeft u een nieuwbouw- of renovatieproject, dan is dat een uitgelezen moment voor het volledig coronaproof inrichten van uw kantoor, te beginnen bij de klimaatbeheersing. Wij voeren op locatie een scan uit en berekenen de benodigde capaciteiten voor verwarming, koeling en luchtverversing naar de nieuwste eisen, ook als het gaat om energieverbruik en duurzaamheid. Al naar gelang de situatie adviseren wij u over een airconditioning- en ventilatiesysteem, apart of volledig geïntegreerd, en geven u een passende offerte.

Coronaproof een kantoor inrichten eindigt niet bij een uitgebreid ventilatiesysteem, ook bij de inrichting van de werkplekken kan extra veiligheid gecreëerd worden. Onze naam zegt het al, wij zijn een totaalkantoorinrichter en staan u ook hierbij met raad en daad terzijde. Veilige werkplekken in een aangenaam en gezond binnenklimaat bevorderen het welzijn en de productiviteit van uw werknemers en beschermen hen, niet alleen tegen corona maar ook tegen andere ziekteverwekkers die nu en in de toekomst nog kunnen opduiken.

Een nieuw ventilatiesysteem voor uw kantoor kopen of uw bestaande systeem aanpassen

Totaal Kantoorinrichting is specialist in klimaatbeheersing; wij leveren en installeren nieuwe airconditioning- en ventilatiesystemen voor nieuwbouw en renovatieprojecten en hebben ook de expertise in huis om bestaande installaties waar mogelijk te verbeteren en helemaal up to date te brengen. U vindt ons in Eindhoven, wij werken door heel Noord-Brabant, en hebben reeds vele tevreden klanten in bijvoorbeeld Breda, Den Bosch, Tilburg en natuurlijk in Eindhoven zelf. Maar wij zijn niet gebonden aan de regio Brabant, ook elders in het land komen wij graag bij u langs om het ventilatiesysteem voor uw kantoor te installeren of aan te passen. Neem dus gerust eens contact op, wij zijn u graag van dienst!