SGE en Totaal Kantoorinrichting

Apotheek van de toekomst

Korte wachttijden, persoonlijke aandacht en informatie over medicijnen en gezondheid, dat is wat je verwacht van een goede apotheek. Maar soms gaat er in een apotheek te veel tijd zitten in andere werkzaamheden, zoals het klaarzetten van de medicijnen. Het gevolg: lange wachttijden en weinig tijd voor uitleg of advies. SGE besloot dat dit anders moest en gaat de logistiek scheiden van de zorg. Op korte termijn worden daarom de meeste geneesmiddelen niet meer verwerkt in de SGE apotheken, dit gebeurt op een grote SGE voorraadlocatie op een industrieterrein. Hierdoor komt er voor de apothekersassistentes tijd vrij. Tijd die zij met veel liefde besteden aan de bezoekers in de apotheek.

Flinke verbouwing

Totaal Kantoorinrichting uit Eindhoven verzorgde het nieuwe ontwerp, de verbouwing en de complete inrichting van de nieuwe voorraadlocatie SGE Apotheek. “Het was een uitdagend project. In een zeer korte periode hebben we het gedateerde pand omgetoverd in een logistiek centrum dat voldoet aan alle huidige medische eisen”, vertelt Arnoud Asselman, eigenaar van Totaal Kantoorinrichting.

Frank Tijssen, manager SGE Apotheken, vult aan: “Totaal Kantoorinrichting dacht vanaf het begin tot en met de oplevering met ons mee. We hebben samen een geschikt pand gezocht. Dit moest namelijk aan nogal wat eisen voldoen, zoals de aanvoermogelijkheid van medicijnen, opslagruimte, klimaatbeheersing, veiligheid, hygiëne-eisen en werkplekmogelijkheden. Dankzij de fijne samenwerking hebben we wederom een fantastisch resultaat behaald; het is een prachtig voorraadcentrum geworden voor onze acht SGE apotheken en medipunten!”

100% Aandacht

Doordat het merendeel van de recepten op de SGE voorraadlocatie wordt klaargemaakt, krijgen patiënten meer tijd en aandacht voor advies of uitleg over medicijnen en gezondheid. “Onze gediplomeerde apothekersassistentes staan voor alle Eindhovenaren klaar!”, vertelt Frank, “Bijvoorbeeld om samen te oefenen met het toedienen van oogdruppels of het gebruik van een inhalatieapparaat. Maar ook voor het bespreken van innameschema’s; welke medicijnen kan je tegelijk gebruiken en hoe zit het met de wisselwerking? Of voor advies rondom huidverzorging, de behandeling van kleine kwaaltjes en vitaminepreparaten.”

De patiënt kiest

Om het voor mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken, kan iedereen zelf kiezen waar ze hun medicatie geleverd willen krijgen. Vanuit de SGE voorraadlocatie rijden busjes rond om ervoor te zorgen dat de medicatie op de juiste plaats en tijd bezorgd wordt. Het is mogelijk om geneesmiddelen op te halen bij een SGE apotheek of SGE Medipunt of te laten bezorgen in Eindhoven, op een tijdstip naar keuze. Zelfs ‘s avonds of op het werk. Ook kunnen medicijnen 24 uur per dag, 7 dagen per week worden afgehaald uit een van de afhaalautomaten van SGE.

‘Om het voor mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken, kan iedereen zelf kiezen waar ze hun medicatie geleverd willen krijgen.’